Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TNL-94421

Chinese Urban Villages: Van nederzetting tot miljoenenmetropool NIEUW

Chinese Urban Villages: Van nederzetting tot miljoenenmetropool NIEUW
Cursuscode: TNL-94421

Het fenomeen nail houses is al meerdere malen in de Nederlandse media voorbijgekomen: woningen waarbij de grond tot aan de erfgrens afgegraven is en waarvan bewoners weigeren te vertrekken. In de media wordt een beeld geschetst dat dit een teken van verzet van de Chinese burgers is. Klopt dit beeld wel? Of ligt hier een andere waarheid aan ten grondslag?
China kent al bijna drie decennia een zeer stormachtige urbanisatie. Vele rurale dorpen zijn opgeslokt door de uitdijende steden. Hierdoor is een wereldwijd uniek artefact ontstaan, genaamd urban villages’. Deze voormalige dorpen zijn op een eigen manier geürbaniseerd en zijn zo uniek omdat ze een scherp contrast vormen met de rest van de steden, opereren als een schaduw staat, een levendig straatbeeld kennen, een semi-illegale status hebben, bestaan uit zeer smalle straatjes en kenmerkend zijn voor de verscheidenheid aan gebouwen en inwoners.
Tijdens deze avond gaan we dieper op de urbanisatie van China en urban villages in en zullen we diverse praktijkvoorbeelden aandragen van de Zuid-Chinese megapolis Shenzhen, waar we onderzoek naar dit fenomeen hebben gedaan.

Dinsdag 26 oktober 2021
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 15,00
Dhr. I (Ivo) Schalkwijk
20:00 - 21:30
Locatie: Ontmoetingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
I (Ivo) Schalkwijk
I (Ivo) Schalkwijk
ivoschalkwijk@gmail.com tel: 06-34310183