Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TLN-94321

China’s Oude Garde: Een andere kijk op seniorenhuisvesting NIEUW

China’s Oude Garde: Een andere kijk op seniorenhuisvesting NIEUW
Cursuscode: TLN-94321

In het holst van de nacht word ik opgebeld door een Chinese collega: “Mijn oma is ziek. Ik ga voor langere tijd naar huis om te helpen.” “En je werk dan”, vraag ik. “Ik heb al ontslag genomen”, reageert ze.

Chinese en Westerse opvattingen over hoe je omgaat met ouderen in de samenleving verschillen veel van elkaar. Waar we in ons sterk geïndividualiseerde Nederlandse samenleving onze ouderen al sinds geruime tijd ‘wegstoppen’ in bejaardentehuizen, houdt China er een model op na gebaseerd op het Confucianistische concept van ‘filial piety’ (kinderlijke gehoorzaamheid), ofwel: de taak om ouderen te respecteren én verzorgen.
 Maar is dit concept vandaag de dag nog steeds van toepassing op een land dat zich in sneltreinvaart verandert? En kunnen Oost en West wellicht leren van elkaars zorg- en huisvestingsmodellen?
Bereid je voor op een avond waarin we aan de hand van onderzoeksresultaten, persoonlijke ervaringen en luchtige anekdotes deze en andere vragen over de opkomende oude garde van China beantwoorden. 

Dinsdag 5 oktober 2021
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 15,00
Dhr. D (Daan) van Schaik
20:00 - 21:30
Locatie: Ontmoetingskerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
D (Daan) van Schaik
D (Daan) van Schaik
06-22890631 daanvanschaik@icloud.com